Tipi okvirjev

Poln okvir, kovinski ali acetatni – na voljo v neštetih barvah in oblikah, ki lahko vašemu obrazu podajo povsem nov videz ali poudarijo vašo osebnost. Nudi največjo zaščito steklom.

Poln zgornji rob in laks – ko želite malce poudariti obliko obraza, vendar obenem ohraniti določeno mero nevpadljivosti.

Očala na vijake – so brezčasna in popolnoma nevpadljiva. Za vse, ki želite biti neodvisni od modnih trendov.

Vrste materialov:

Kovinski okvirji – zelo odporni na udarce. Kovinski okvirji so posebej tanko izdelani in so zato lahki in prijetni za nošenje

Acetat/plastika okvirji – sijoče barve in vzorci ter ekstravagantne oblike – vse to omogoča plastični material. Obenem je lahek in neobčutljiv.

Titan okvirji – titan je izjemno lahek in stabilen material, ki je obenem nerjaveč. Občutek lahkotnosti pri nošenju okvirjev iz titana je izjemen.

Dimenzije okvirjev:

Na notranji strani ročke okvirja boste našli podatke, ki se zvrstijo takole (primer na sliki): 52 [] 18 135.

To so podatki o dimenzijah okvirja (v milimetrih): premer stekla, širina mostička in dolžina ročke.

Prevod sheme:

lens diameter – premer stekla

bridge width – širina mostička

arm length – dolžina ročke

Premer stekla je razdalja (v mm) od mostička do spoja z ročko.

Mostiček je razdalja, ki se nahaja med obema stekloma, nad nosom. Za evropski nos mora biti dovolj širok, da je udoben. Preozek običajno pritiska in tišči na nos.

Ročka ali priponka drži očala za ušesi, večinoma ustreza velikosti okvirja, pri manjših okvirjih je krajša, pri večjih okvirjih daljša. Ločimo tri standardne dolžine: 135, 140 ali 145 mm, ki jih je možno skrajšati.